Eerste onride beelden van nieuwe spectaculaire achtbaan in Kings Island

Het Amerikaanse pretpark Kings Island pakt dit jaar uit met de Giga Coaster Orion. Deze gigant, gebouwd door B&M, heeft een drop van meer dan 90 meter diep en beloofd heel wat thrill aan te bieden. Het park toonde onlangs de eerste onridebeelden, zodat de bezoekers al een beetje kunnen ontdekken wat hen te wachten staat tijdens een ritje.

 

Ook het Amerikaanse pretpark Kings Island werd door de coronacrisis gesloten, maar kan uitkijken naar een heropening op 12 juli voor haar reguliere bezoekers en op 2 juli voor abonnementhouders. Maar nog meer kan het park uitkijken naar de opening van haar nieuwe achtbaan Orion. Hiervan verscheen onlangs de allereerste onride video, waarmee we al een voorsmaakje krijgen.

 

 

Orion

Orion werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. Met een drop van 91,4 meter wordt deze baan gepromoot als een Giga Coaster. De feitelijke hoogte is 87,5 meter waardoor het eigenlijk net geen Giga Coaster is. De achtbaan heeft een lengte van 1.621,8 meter en een topsnelheid van 146,5 km/u. Tijdens de rit kunnen er 1650 personen per uur een ritje maken.

 

Meer updates over deze achtbaan vind je hier.

 

Bron en foto: Kings Island