Stationsgebouw Mega Coaster Walibi Belgium in aanbouw

Volgend jaar opent Walibi Belgium hun nieuwste sensatie. Een nieuwe achtbaan die de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux wordt. Er wordt alvast druk gewerkt aan het stationsgebouw.

2021 wordt een grand cru jaar voor elke Belgische pretparkfan. Naast de opening van de grote nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne zal Walibi Belgium daarnaast zijn lang verwachte Mega Coaster openen.

De nieuwe ervaring wordt 50 meter hoog en 1200 meter lang. Het park belooft een rit van anderhalve minuut met vele airtime momenten en gevarieerd bochtenwerk. Dit alles met een topsnelheid van 113 km/h. De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides staat in voor de bouw van de achtbaan.

10 maanden en een coronacrisis nadat we de eerste werken konden spotten, zien we de bouw voor het eerst echt de hoogte in gaan. Achtbaansupports of trackonderdelen werden nog niet gespot, maar een fan zag wel al de bouw van wat een stationsgebouw moet worden. Verder werkt het park haastig verder aan de rest van de funderingswerken.

 

Alle info over de achtbaan en nieuwe bouwupdates kan je vinden op deze pagina.

Foto’s: Themepark Magic