Uitgelicht: Matterhorn Blitz – Europa-Park

Matterhorn Blitz is een wildemuisachtbaan, maar dan van het grote type met vaste supports. Bij deze achtbaan kom je in een Zwitserse boerderij terecht, die de wachtrij vormt. Bij het begin van de rit ga je loodrecht omhoog via een speciale lift in plaats van een traditionele lifthill.

 

 

Matterhorn Blitz werd gebouwd door Mack Rides en opende in 1999. Bij deze achtbaan gaat de wachtrij doorheen een Zwitserse boerderij. Hier ontdek je het leven van een boerenfamilie en hun dieren. De chalets die hiervoor gebruikt werden stammen af uit 1785 en kwamen rechtstreeks uit Zwitserland om opnieuw opgebouwd te worden in het park.

Aan het begin van de rit ga je geen traditionele lifthill op, maar brengt een speciale lift je naar boven voordat je aan een parcours vol snelle bochten en afdalingen begint.

 

 

Matterhorn Blitz is 16 meter hoog en 383 meter lang. De achtbaan behaalt een snelheid van 56 km/h.