Funderingswerken van start gegaan voor Mega Coaster van Walibi Belgium

In 2021 opent Walibi Belgium de snelste, hoogste en langste rollercoaster van de Benelux! Ondertussen zijn de werken aan de nieuwe Mega Coaster echt van start gegaan want de funderingswerken zijn volop aan de gang.

 

In het kader van een ambitieus investeringsplan van maar liefst 100 miljoen euro dat in de zomer van 2017 werd aangekondigd, werden er heel wat nieuwe attracties en themazones uit de doeken gedaan. Eerste vruchten van dit plan waren de opening in 2018 van de familieachtbaan Tiki Waka en de Tiki Trail in het nieuwe themagebied Exotic World. Ook worden er heel wat vernieuwingen in het waterpark gedaan. In 2019 opende twee nieuwe themagebieden, met Karma World en Fun World, die de nieuwe attracties Popcorn Revenge en Fun Pilot als blikvangers hebben.

Maar het belangrijkste deel van het investeringsplan was de gloednieuwe Mega Coaster die werd aangekondigd. Het wordt namelijk niet alleen de grootste van het park, maar ineens ook de snelste, hoogste en langste achtbaan van heel de Benelux.

Eind 2018 werd bekendgemaakt dat Walibi Belgium in zee was gegaan met de gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides voor de bouw van de 50 meter hoge Mega Coaster. Het park belooft een rit van anderhalve minuut met onder andere 15 airtime momenten en gevarieerd bochtenwerk. Dit alles met een topsnelheid van 113 km/h. Daarnaast komt er ook een drop van 80°.

De ingang van dit nieuwe gevaarte komt achteraan in het park te liggen naast de darkride Challenge of Tutankhamon. Voor het thema rond de achtbaan werd destijds “voodoo” vermeld.

De grondvoorbereidingswerken voor de nieuwe blikvanger van het park gingen van start in augustus 2019. Daarna werd er aan een gestaag tempo verder gewerkt en werden er heel wat bomen gerooid om de oppervlakte bouwklaar te maken. En ondertussen zijn de funderingswerken volop aan de gang. Hiermee lijkt de opening bij de start van het nieuwe seizoen in 2021 gemakkelijk haalbaar.

 

Volg dit groot bouwproject op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Beelden: L’Avenir