Futuroscope opent Spinning Coaster met bijzonder element

Het Franse themapark Futuroscope, dat volledig in het teken staat van de toekomst en de wetenschap, heeft haar speciale nieuwe achtbaan geopend. De nieuwe attractie is een 22 miljoen euro kostende gelanceerde spinning coaster die een trackdrop element bevat alsook een darkride gedeelte. Het is de eerste keer ooit dat een spinning coaster uitgerust wordt met een dergelijk uniek element.

 

In november 2018 gingen de bouwwerken van start voor de eerste achtbaan van Futuroscope. Anderhalf jaar later is de rollercoaster geopend voor het publiek. De opening van Objectif Mars werd met 3 maanden uitgesteld wegens het coronavirus, normaal had de achtbaan moeten openen op 28 maart.

 

Draaiende karretjes en Vertical Drop Track element:

De achtbaan is de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. De gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides stond in voor de bouw van de 22 miljoen kostende achtbaan. Deze nieuwe aantrekkingskracht is meteen een bijzondere achtbaan want het is een “world first” rollercoaster.

Objectif Mars heeft draaiende karretjes en bevat ook een Vertical Drop Track element waarbij de trein inclusief bezoekers en track 4 à 5 meter naar beneden valt. Het is de eerste keer in de wereld dat dergelijk uniek element geïnstalleerd wordt op een spinning coaster.

 

Vertical Drop Track element:

Het is nog maar de achtste rollercoaster in de wereld die een Vertical Drop Track element bevat. Het is de 4de van Europa naast Polar X-plorer in Legoland Billund (Denemarken), Thirteen in Alton Towers (Engeland) en Inferno in Cinecittà World (Italië). De andere achtbanen met een dergelijk element zijn Wonder Mountain’s Guardian in Canada’s Wonderland, Verbolten in Busch Gardens Williamsburg, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in Universal Studios Islands of Adventure en Phoenix Adventure in Nanning Wanda Theme Park.

Ondanks dat er nog maar 8 rollercoasters gebouwd zijn met dit unieke element zijn ze wel gebouwd door in totaal 4 verschillende fabrikanten. Het gaat om het Zwitserse Intamin Amusement Rides die de allereerste bouwde in 2010 met Thirteen in Alton Towers. Het Duitse Zierer die het tweede exemplaar bouwde met Polar X-plorer in Legoland Billund. De andere fabrikanten zijn het Duitse ART Engineering en het Chinese Golden Horse.

 

Het volledige project en de laatste updates kan u hier bekijken.