Eerste footers geplaatst voor Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne

Het Belgische pretpark Plopsaland De Panne zal in 2021 een gloednieuwe en spectaculaire rollercoaster krijgen. Het gaat over een Extreme Spinning Coaster met draaiende karretjes die overkop zal gaan. De voorbereidingswerken gingen eind vorig jaar al van start en nu zijn ook de eerste al footers geplaatst.

 

Plopsaland De Panne had al langer plannen om een grote nieuwe achtbaan te openen die de opvolger moet worden van Anubis The Ride, die opende in 2009. Eind september 2019 werd bekendgemaakt dat het een Extreme Spinning Coaster wordt van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit is een achtbaan die lanceringen zal bevatten en karretjes die kunnen draaien. Daarnaast zal je ook verschillende keren overkop gaan in de attractie.

Eind september 2019 gingen de bouwwerkzaamheden van start. Dit gebeurde met de grondvoorbereidingswerken om het bouwterrein bouwklaar te maken. Er werden verschillende bomen gerooid en ondertussen werden ook de eerste footers geplaatst. Dit zijn betonnen steunen waarop de supports van de achtbaan komen te staan. Deze supports zullen dan later de achtbaantrack gaan dragen. De foto’s werden genomen door Themepark Magic. De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

De nieuwe rollercoaster heeft de werknaam Time Traveler gekregen. Dit verwijst naar het allereerste type van dit model dat opende in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City in 2018. Deze achtbaan krijgt een custom lay-out die speciaal aangepast is aan het park. De Extreme Spinning Coaster krijgt een hoogte van 33 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens het ritje van 920 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan via verschillende spectaculaire elementen. Daarnaast zijn er ook nog twee lanceringen terug te vinden en verschillende airtimeheuvels. Dit kan ja zien in onderstaande video.

 

De rollercoaster wordt van hetzelfde type als Time Traveler in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City. Die achtbaan opende in 2018. Deze achtbaan heeft 2 lanceringen en tijdens de rit van 920,5 meter gaan bezoekers 3 keer overkop. Time Traveler is 30,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 81 km/u. Het spectaculairste moment tijdens de rit is de 90° drop terwijl de karretjes al draaien.

 

Foto’s: Themepark Magic