Bouwwerken Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne van start

Plopsaland De Panne opent in 2021 een nieuwe en spectaculaire attractie, een Extreme Spinning Coaster gebouwd door Mack Rides. Volgens de bouwplannen zal de attractie vijf inversies en twee lanceringen bevatten, volgens deze plannen zal de attractie ook 35 meter hoog worden.

 

De nieuwe Rollercoaster zal gebouwd worden tussen de Supersplash, de Ploptuin en het Dorpsplein, daar werden onlangs bomen verwijderd om hiervoor plaats te maken. Het grootste deel van het parcours zal zich boven de centrale vijver van het park bevinden.

Met deze Extreme Spinning Coaster heeft Plopsa een unieke attractie beet. Dit zou de eerste attractie van deze soort op Europese bodem zijn, een Europese primeur dus.

 

Een Extreme Spinning Coaster verschilt van een klassieke Spinning Coaster doordat hij meer extreme elementen bevat zoals onder andere inversies en lanceringen deze elementen vind je doorgaans niet op een normale Spinning Coaster.

Een naam is nog niet bevestigd, maar men gebruikt de werknaam RoboSpinner. Over de baan zullen twee treintjes rijden, die een topsnelheid bereiken van 95 km/h.

 

Bron: plopsafans.be

Foto’s: Ryan Daele, Bob Van Dyck