Fotoalbum: Terra Mítica – september 2012

Terra Mítica is een Spaans pretpark gelegen in Benidorm. Het is gekend voor haar iconische houten achtbaan Magnus Colossus die volledig gebouwd is op een bergflank. De achtbaan werd gebouwd door de Roller Coaster Corporation of America die helaas een iets minder goede reputatie heeft omtrent het comfort van haar achtbanen. Titánide is een hangende looping achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma zoals we deze ook kennen van uit Walibi.

Inferno is de bizarste achtbaan van het park, het is namelijk een Zac Spin van Intamin, dit zijn rollercoasters die bakjes hebben die rond hun horizontale as spinnen waardoor de inzittende meermaals tijdens het parcours ondersteboven gaan. De laatste achtbaan van het park is Alucinakis, een familie achtbaan van Zamperla.

Naast de achtbanen heeft het park ook een rapid river, log flume attractie, een zweefmolen en vrijevaltoren. Een frisbee attractie moet voor de nodige thrill zorgen.