Textielmuseum vanaf 1 juni weer open

Vanaf maandag 1 juni is het TextielMuseum weer open. Het museum is verheugd het publiek weer te mogen ontvangen en maatregelen zijn getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek. Een bezoek is alleen mogelijk na het reserveren van een tijdslot. Dit kan vanaf vandaag via textielmuseum.nl. Op tweede pinksterdag kent het museum aangepaste openingstijden en is geopend van 12.00-17.00 uur.

 

Een veilig en aangenaam bezoek
Het TextielMuseum heeft alle noodzakelijke maatregelen getroffen om de bezoeker een veilig en prettig museumbezoek te bieden. Hierin volgt het museum de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Het museumgebouw heeft een ruime opzet en het aantal bezoekers wordt gereguleerd door middel van het reserveren van een tijdslot. Het introduceren van een eenrichtingsroute zorgt dat bezoekers veilig en comfortabel van de tentoonstellingen en presentaties kunnen genieten. Ook neemt het museum extra hygiënemaatregelen. Het museumcafé en de textielshop zijn geopend voor museumbezoekers: hier geldt een maximaal aantal bezoekers.

 

Maakcultuur vroeger en nu
De vaste looproute neemt de bezoeker mee langs alle onderdelen van het TextielMuseum: ontdek de maakcultuur van vroeger én van nu. In de Wollendekenfabriek en de Damastweverij zie je het proces van ruwe wol tot een deken of damast. In het TextielLab zijn internationale kunstenaars en ontwerpers inmiddels weer aan de slag. Bezoekers zien in deze professionele werkplaats hoe zij met high- en low-tech machines de meest vernieuwende textielproducten ontwikkelen. Voor het eerst te zien is de tentoonstelling ‘Rode Draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design’ en bezoekers kunnen deze laatste kans grijpen om publiekslieveling ‘The Art of Lace’ te ontdekken. Deze tentoonstelling met verfijnde couture van o.a. Chanel, Dior en Jean Paul Gaultier is verlengd tot en met 6 september 2020.  

 

The Art of Lace verlengd t/m 6 september
In ‘The Art of Lace’ waan je je achter de schermen van ‘s werelds grootste modehuizen en ontdek je hoe zij samenwerken met de allerbeste kantmakers. Meer dan veertig verfijnde creaties met kant komen direct van de Parijse catwalk en zijn in Tilburg van heel dichtbij te zien. Uniek in de tentoonstelling is de laatste trouwjurk van de hand van Karl Lagerfeld voordat hij overleed. Met: Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin.

 

Nu te zien: Rode draden
De tentoonstelling ‘Rode draden’ draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Aan bod komen thema’s als religie en spiritualiteit, gender en seksualiteit, kinderverhalen en fantasieën. Ontdek aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. Met werk van Eylem Aladogan, Mercedes Azpilicueta, Walter Van Beirendonck, Jaime Hayon, Hella Jongerius en Susanne Khalil Yusef.

 

Tentoonstelling Kiki van Eijk uitgesteld naar najaar
De tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ is uitgesteld naar dit najaar en zal te zien zijn van 26 september 2020 tot en met 12 september 2021. De expositie presenteert hoogtepunten uit het 20-jarig oeuvre van Kiki van Eijk op een vernieuwende wijze. Samen met scenograaf Theun Mosk creëert ze in het TextielMuseum een theatrale ervaring, die meerdere zintuigen zal aanspreken

 

Online Museum
Het TextielMuseum richtte een Online Museum op tijdens de sluiting vanwege het coronavirus. Met o.a. online tours, DIY workshops voor thuis en de videoreeks #madeinTextielLab. Neem alvast een sneak peek in ‘The Art of Lace’ met Cécile Narinx (modejournalist, de Volkskrant) en Jasmijn Bergisch (Viktor&Rolf) of ga zelf aan de slag met een van de duurzame DIY-workshops voor thuis. Ontdek het Online TextielMuseum op textielmuseum.nl, Instagram of Facebook.