UK Trip 2019: Dag 3 – Lightwater Valley & Southport Pleasureland

Tijdens deze coronacrisis nemen we jullie graag mee naar vorig jaar, toen we nog wel gewoon naar de geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op onze derde dag reden we naar het meest noordelijke park van onze trip, nadat we de dag ervoor al het meest oostelijke punt aangedaan hadden. Op het hoofdprogramma stond Lightwater Valley, een pretpark dat al lang op mijn to-do-lijstje stond, omdat deze de langste achtbaan van Europa huisvest en deze heeft dan nog eens een erg bijzondere lay-out.

Omdat Lightwater Valley niet zozeer dagvullend is, terwijl er in de buurt helemaal geen andere pretparken gelegen zijn, reden we alvast naar de westkust van het land waar de dag erna Blackpool Pleasure Beach op de planning stond. Voor we dat park zouden bezoeken stopten we eerst nog bij Southport Pleasureland, waar we ontdekten dat de voormalige Nederlandse achtbaan Crash Test werd opgebouwd.

Uiteindelijk besloten we ook nog om een bezoekje te brengen aan South Pier, dat op minder dan een kilometer van Blackpool Pleasure Beach gelegen is. Zo hoefden we dit alvast de dag erna niet meer te doen.

 

Lightwater Valley:

Lightwater Valley is een Engels themapark in North Stainley. Het park herbergt Europa’s langste achtbaan, namelijk The Ultimate! Deze uit de kluiten gewassen achtbaan raast en beukt met een topsnelheid van 80,5 km/u over een parcours dat meer dan 2 kilometer lang is (2.268,3 meter). Een soepele rit kan je het niet noemen, eerder een bokswedstrijd waar je na de eerste ronde meteen weer staat te popelen voor de volgende dreun in je gezicht.

 

Southport Pleasureland:

Southport Pleasureland is een pretpark in het Engelse Southport (Merseyside). Het park functioneerde oorspronkelijk van 1913 tot 2006 als Pleasureland Theme Park onder de koepel Blackpool Pleasure Beach. In 2007 werd het park heropend, maar dan op zelfstandige basis. De toegang tot het park is gratis. Als je een attractie wilt uitproberen moet je wel een Funcard hebben die je dan weer kan opladen aan verschillende automaten in het park. Bezoekers kunnen er genieten van verschillende attracties, waaronder twee achtbanen. Onlangs vertelde de eigenaar nog dat hij extra miljoenen zal gaan investeren in het park. Zo zal er in 2020 een nieuwe achtbaan geopend worden.

 

South Pier:

South Pier in Blackpool is op minder dan een kilometer gelegen van het veel bekendere pretpark Blackpool Pleasure Beach. Aan de overkant van de straat waar de pier op uitmondt ligt het Velvet Roller Coaster restaurant. Deze plek is vernoemd naar een voormalige houten achtbaan uit Blackpool Pleasure Beach. Het restaurant is trouwens een echte aanrader! Er is een uitgebreide kaart, het is er zeer goedkoop en er is een interessant aanbod aan bier.

South Pier zelf is een pierpark dat van 1998 tot 2009 een rollercoaster had. In 2017 kwam er opnieuw een achtbaan op de pier te staan, een kleine familiale coaster. In 2018 werd deze vervangen door een groter exemplaar, namelijk door een wilde muis met de naam Crazy Coaster.