Chinese pretparken weer volop aan het bouwen nu ergste voorbij is

In China is het ergste van de coronacrisis achter de rug. In zo goed als heel het land zijn de lockdownmaatregelen opgeheven en mogen inwoners terug naar buiten. Al heel wat verschillende pretparken heropenden de deuren mits strikte veiligheidsmaatregelen. Ondertussen schieten de bouwwerken als vanouds weer uit de grond.

 

China is de laatste jaren uitgegroeid tot het snelst groeiende pretpark- en achtbaanland ter wereld. Zo worden er elk jaar ongeveer 25 nieuwe pretparken geopend en komen er elk seizoen zo’n 100 achtbanen bij. Tijdens de coronacrisis, die ontstond in de Chinese stad Wuhan, werden alle pretparken gesloten en werd er een strikte lockdown ingevoerd die nog vele malen verder ging dan in Europa.

Ondertussen is het ergste achter de rug in China en is het virus bijna volledig onder controle. De lockdownmaatregelen werden opgeheven en ondertussen heropenden al heel wat pretparken opnieuw de deuren. Nu zien we ook verschillende nieuwe bouwprojecten de hoogte ingaan en wordt er druk gewerkt aan nieuwe rollercoasters.

 

Nieuwe rollercoasters:

Zo dook er plotseling een nieuwe rollercoaster op in Wenzhou Paradise. Het gaat over een Skyloop rollercoaster.

In Hainan Ocean Park is dan weer een nieuwe Intamin rollercoaster in opbouw. Het gaat over een spinning coaster met een meer dan verticale drop!

In Xuzhou Paradise is er een update naar buitengekomen. Dit nieuwe pretpark zal vier achtbanen bevatten. De spectaculairste is een Blue Fire-kloon, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Daarnaast wordt er ook een Suspended Looping Coaster en een spinning coaster gebouwd door de Chinese fabrikant Golden Horse. Verder is er ook nog een Mine Train-achtbaan terug te vinden.

Ook Journey to the West in de stad Huai’an is een gloednieuw pretpark. Daar gingen onlangs de bouwwerkzaamheden voor de eerste rollercoaster van start.

 

Foto’s: VHCoasters, Themeparx, weibo