Southport Pleasureland wil gaan uitbreiden

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland wil de komende tijd enorm gaan uitbreiden. De eigenaar wil heel wat investeringen gaan doen, nu hij een huurcontract kon bekomen dat hem 50 jaar eigenaar maakt van de eigendom.

 

Norman Wallis nam ongeveer 13 jaar geleden het Engelse pretpark Southport Pleasureland over. Het park lag er toen enorm slecht bij en ook financieel ging het niet voor de wind. Attracties lagen er toen half afgebroken bij, vandalen kozen het park vaak als doelwit. Maar de man ging aan het werk en werd zelfs de redder van het park genoemd.

Wallis had altijd de wens om het park verder te gaan uitbreiden, zodat het een jaarrond park kon worden, maar doordat het huurcontract steeds voor korte duur was, werden deze plannen deels tegengehouden. Ondertussen werd door de gemeente een nieuw huurcontract opgesteld dat 50 jaar geldig blijft, zodat de man zijn plannen zal kunnen waarmaken.

De eigenaar vertelde miljoenen te gaan investeren in het park, zo wil hij onder andere een groot indoorpark gaan bouwen, waardoor het park het hele haar rond geopend kan worden. Verder zou er een grote dinosauruszone komen. Dit jaar zal er alvast een nieuwe achtbaan geopend worden.

 

Bron: lancs.live

Foto: Southport Pleasureland