Eerste glijbaan Plopsaqua Hannuit-Landen wordt opgebouwd

De bouw van het nieuwste Plopsa-zwemparadijs in Hannuit-Landen gaat goed vooruit. Op recente bouwfoto’s is te zien dat de eerste glijbaan van het park vrijwel volledig is opgebouwd. Plopsaqua Hannuit-Landen is het tweede waterpark van de Plopsa Group, nadat eerder al Plopsaqua De Panne geopend werd. In 2022 moet er ook een Plopsaqua in Mechelen openen.

 

Op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië bouwt Plopsa een nieuw zwemparadijs: Plopsaqua Hannuit-Landen. Nadat in december de grondwerken en de stalen constructie van de hal werden afgerond, en men in februari druk in de weer was om het volledige gebouw dicht te maken, is men nu bezig met de bouw van de allereerste glijbaan. Het is een groene bandenglijbaan.

Net zoals in Plopsaqua De Panne zullen ook hier recreatie- en sportfaciliteiten gecombineerd worden. Het zwembad zal fungeren als nieuw stedelijk zwembad voor de steden Hannuit en Landen. Het zwemcomplex gaat zowel een 25-meterbad met acht banen als een instructiebad met vier banen huisvesten.

Daarnaast is er uiteraard ook het grote recreatieve gedeelte, met onder andere drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden en een buitenzone. Dit recreatieve deel zal volledig gethematiseerd worden naar Maya de Bij en Bumba. Plopsaqua Hannuit-Landen heeft een prijskaartje van in totaal 25 miljoen euro en zou dit najaar openen.

 

 

Foto’s: Steve van den Kerkhof