Parc Saint Paul werkt thema Dino DisK’O verder af

In 2019 opende het Franse pretpark Parc Saint-Paul de Disk’O Coaster “Dino DisK’O”. Het Franse pretpark heeft van de winterperiode gebruik gemaakt om de attractie verder te thematiseren. Ook de nieuwe houten achtbaan Wood Express die in 2018 geopend werd, wordt voorzien van een tweede trein.

 

Parc Saint-Paul opende in het begin van vorige de zomer een Disk’O Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. De attractie werd gebouwd tegenover de boomstamattractie Le Dino Splash die ook al een dinothema heeft. De botsauto’s die voorheen op de locatie stonden verhuisde naar het oosten van het park niet ver van het schommelschip L’Arche de Noé.

Op de grote ronde schijf van de attractie werden de klassieke motorachtige zitjes vervangen door dinosaurusjes. In het midden van de schijf komen nieuwe dinosaurussen net uit hun ei. Aan de uiteindes van de attractie was het geraamte al te zien van wat uiteindelijk het rotswerk moest worden. Ondanks dat de attractie nog niet helemaal gethematiseerd was konden bezoekers afgelopen zomer al wel een ritje maken.

 

Afgelopen winter heeft Parc Saint Paul gebruikt om de attractie verder af te werken op gebied van thematisering. Op foto’s die het park op sociale media deelde zien we rotswerk met kleine beplanting en skeletten van dinosaurussen.

In 2018 opende de houten achtbaan Wood Express. Deze achtbaan werd gebouwd door de Gravity Group. Het was voor het park een dure investering die velen niet zagen aankomen, maar een zeer leuke uitbreiding op het aanbod. 

Meteen na opening werd Wood Express in Parc Saint-Paul een echte publiekslieveling. Wood Express is 14,9 meter hoog en heeft een first drop van 14,6 meter. Tijdens deze first drop van 57° graden wordt er een snelheid bereikt van 61,2 km/u. Het parcours is 479,1 meter lang en het ritje duurt ongeveer 115 seconden.

 

Door de populariteit liepen de wachttijden soms redelijk op, waardoor het park besloot een tweede treintje te plaatsen. Het treintje dat nu al over de baan reed biedt plaats aan 12 personen, waardoor de capaciteit op 372 personen per uur lag. Door de toevoeging van de tweede trein zal dit sterk gaan verbeteren.

 

Bron en foto’s: Parc Saint-Paul