Nieuwe achtbaan voor Japans pretpark Yomiuriland

Het Japanse pretpark Yomiuriland krijgt een nieuwe coaster. De nieuwigheid krijgt de naam Space Factory. Opening is voorzien voor 2021. Deze nieuwe hangende achtbaan zal grotendeels indoor gebouwd worden.

 

Yomiuriland, gelegen bij de Japanse hoofdstad Tokio, krijgt in 2021 een nieuwe achtbaan. Het park opent dan een geïnverteerde achtbaan. De achtbaan zal Space Factory gaan heten. Met de komst van Space Factory zal het aantal achtbanen in het park op vijf komen.

 

Space Factory zal voor het grootste stuk overdekt zijn. Op de concept-arts zien we dat de baan een kort stukje langs buiten gaat. In elke trein is er plaats voor vier personen. De achtbaan zal naast de Goodjoba!!-area komen te liggen, ten zuiden van de aquazone. Statistieken of de bouwer van de achtbaan zijn momenteel nog niet geweten.

Op dezelfde concept-arts zien we ook een vrijevaltoren voor kinderen. Vermoedelijk uit het assortiment van Zierer.
 
Yomiuriland opende in 1964 en is vooral bekend door Bandit, een 78 meter hoge achtbaan van de Japanse bouwer Togo. Deze was bij opening in 1988 met zijn 110 km/u de snelste ter wereld. De laatste nieuwe rollercoaster dateert van 2016, toen opende het park een spinnende achtbaan van Gerstlauer.

 

 

Bron: starparc
Foto’s: Yomiuriland