Leolandia gaat tweede pretpark bouwen

Het Italiaanse pretpark Leolandia in de buurt van Milaan heeft plannen om een tweede pretpark te bouwen. Dit park komt te liggen in Narni, een stadje ten noorden van de hoofdstad Rome. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden dit jaar zullen starten.

 

Leolandia is een Italiaanse pretpark gelegen in Capriate San Gervasio, in de Italiaanse regio Lombardije dat momenteel zwaar getroffen is door het coronavirus COVID-19. Het park ligt niet ver van de stad Milaan. Het pretpark opende oorspronkelijk in 1971 als Minitalia, wat vrij vertaald Klein Italië betekend. Dit komt omdat in het park heel wat miniaturen staan van allemaal bekende Italiaanse gebouwen. In 2007 werd het park overgenomen door de Italiaanse fabrikant Zamperla die ook de 4 achtbanen van het park bouwde.

Nu heeft Leolandia plannen om een tweede pretpark te bouwen, ditmaal ten noorden van Rome. Het park krijgt de naam Leolandia Umbria en zal in het teken staan van de Italiaanse regio Umbrië. Het is een samenwerking met de overheid die 24 miljoen euro zal investeren van het in totaal 36 miljoen euro kostende project. Het is de bedoeling dat de bouw van het park dit jaar nog zal starten. Welke attracties er juist komen is voorlopig nog niet duidelijk. Wel moet het park voor meer werkgelegenheid zorgen en toeristen lokken naar de buurt.

 

 

Bron: umbria24