Bouwwerken nieuwe achtbaan vergevorderd in PowerPark

Het Finse pretpark PowerPark gaat dit jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang en zijn er al heel wat trackdelen geplaatst. Het belooft alvast een spectaculaire achtbaan te worden met meerdere inversies en een hele steile drop.

 

Eind vorig jaar berichtten we jullie al over het feit dat er compleet uit het niets trackdelen en supports waren aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom was het een raadsel wat er met de trackdelen zou gebeuren.

 

Grote nieuwe achtbaan:

In eerste instantie was het niet duidelijk waarvoor de nieuwe trackdelen zouden dienen. Was dit voor een renovatie van Junker, zou Junker worden uitgebreid met extra track of zou er een compleet nieuwe achtbaan gebouwd worden? In december 2019 werden extra funderingen gegoten, waardoor de eerste optie afviel.

Begin januari 2020 bevestigde het pretpark aan onze redactie dat het bezig is met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. De nadruk werd gelegd op het feit dat het een zeer grote achtbaan zal worden. Het zou dus kunnen dat PowerPark opnieuw de snelste en hoogste achtbaan van Finland aan het  proberen bouwen is, nadat Junker in 2019 de records verloor aan Taiga in Linnanmäki.

‘World first’ voor Gerstlauer

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die instaat voor de nieuwe achtbaan van 2020. Daarnaast hebben we uit betrouwbare bronnen dicht bij Gerstlauer vernomen dat de nieuwe achtbaan iets zal worden wat nog nooit eerder gedaan is door Gerstlauer. PowerPark zal in de lente meer communiceren over het spectaculaire project.

Eind december 2019 werden de eerste trackdelen geplaatst voor de nieuwe groene achtbaan. Interessant is te zien dat de achtbaan over de weg gaat richting de locatie van de outdoor kartbaan. De achtbaan komt tussen en boven het kartcircuit te liggen. Het is de eerste keer dat een attractie van het pretpark gebouwd wordt op dit gedeelte van het park.

Begin februari doken foto’s op van de achtbaan waarbij een zeer speciaal element te zien is. Het is nog niet duidelijk of dit de ‘world first’ is waarover er gesproken werd, of dat er iets bijzonders staat te gebeuren zoals het unieke element dat Gerstlauer bouwde op Kärnan in het Duitse Hansa Park.

 

Ondertussen zijn er al heel wat trackdelen geplaatst en krijgen we een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Het ziet er alvast een grote achtbaan uit met enkele spectaculaire elementen.

 

Junker

Junker werd gebouwd in 2015 door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een Infinity Coaster met een tracklengte van 860 meter. In totaal is de achtbaan 40 meter hoog en wordt er een snelheid van 104,4 km/u bereikt. Naast de enorm krachtige lancering zijn er ook 3 inversies op de achtbaan terug te vinden.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Taavi Horila