PowerPark – Pitts Special

Het Finse pretpark PowerPark gaat dit jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang en zijn er al heel wat trackdelen geplaatst. Het belooft alvast een spectaculaire achtbaan te worden met meerdere inversies en een hele steile drop.

 

Eind vorig jaar berichtten we jullie al over het feit dat er compleet uit het niets trackdelen en supports waren aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom was het een raadsel wat er met de trackdelen zou gebeuren.

 

Grote nieuwe achtbaan:

In eerste instantie was het niet duidelijk waarvoor de nieuwe trackdelen zouden dienen. Was dit voor een renovatie van Junker, zou Junker worden uitgebreid met extra track of zou er een compleet nieuwe achtbaan gebouwd worden? In december 2019 werden extra funderingen gegoten, waardoor de eerste optie afviel.

Begin januari 2020 bevestigde het pretpark aan onze redactie dat het bezig is met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. De nadruk werd gelegd op het feit dat het een zeer grote achtbaan zal worden. Het zou dus kunnen dat PowerPark opnieuw de snelste en hoogste achtbaan van Finland aan het  proberen bouwen is, nadat Junker in 2019 de records verloor aan Taiga in Linnanmäki.

 

‘World first’ voor Gerstlauer

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die instaat voor de nieuwe achtbaan van 2020. Daarnaast hebben we uit betrouwbare bronnen dicht bij Gerstlauer vernomen dat de nieuwe achtbaan iets zal worden wat nog nooit eerder gedaan is door Gerstlauer. PowerPark zal in de lente meer communiceren over het spectaculaire project.

Eind december 2019 werden de eerste trackdelen geplaatst voor de nieuwe groene achtbaan. Interessant is te zien dat de achtbaan over de weg gaat richting de locatie van de outdoor kartbaan. De achtbaan komt tussen en boven het kartcircuit te liggen. Het is de eerste keer dat een attractie van het pretpark gebouwd wordt op dit gedeelte van het park.

Begin februari doken foto’s op van de achtbaan waarbij een zeer speciaal element te zien is. Het is nog niet duidelijk of dit de ‘world first’ is waarover er gesproken werd, of dat er iets bijzonders staat te gebeuren zoals het unieke element dat Gerstlauer bouwde op Kärnan in het Duitse Hansa Park.

 

 

Feiten:

  • Naam: Pitts Special
  • Openingsjaar: 24 juni 2020
  • Fabrikant: Gerstlauer Amusement Rides
  • Snelheid: 100 km/u
  • Hoogte: 43,5 meter
  • Lengte: 693 meter
  • Hoek: 85°
  • Krachten: 4,5 G
  • Track kleur: Groen
  • Support kleur: Wit

 

 

Bouwupdates:

6 juli 2020: De onride van de achtbaan

 

24 juni 2020: De achtbaan werd vandaag plotseling geopend!

 

9 juni 2020: Eerste video van de testritten

 

4 juni 2020: Eerste testritten

 

31 mei 2020: Het laatste trackdeel werd geplaatst

 

21 maart 2020: Al heel wat track staat recht:

 

21 februari 2020: Video van de bouwwerken

 

 

14 februari 2020: Stand van zaken:

 

3 februari 2020: Nieuwe teaser

 

 

2 februari 2020: Video van de bouwwerkzaamheden

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jääskän Loma (@jaaskanloma) op


 

 

1 februari 2020: Bijzonder element in opbouw

 

 

30 januari 2020: PowerPark geeft eerste teaser weg

 

 

5 januari 2020: Bouwwerkzaamheden schieten goed op

 

 

28 december 2019: Eerste track gaat de hoogte in!

© Coaster Force

 

 

27 december 2019: Nieuwe groene supports

 

15 december 2019: Steeds meer en meer supports worden geplaatst

 

 

December 2019: Eerste supports geplaatst

 

 

November 2019: Track en supports ter plaatsen

 

 

Oktober 2019: Eerste supports geplaatst