Gerstlauer bouwt unieke achtbaan voor PowerPark in 2020

Het Finse pretpark PowerPark gaat in 2020 uitpakken met een grote nieuwe achtbaan, dat heeft het pretpark aan onze redactie laten weten. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden volop aan de gang en zijn de eerste trackdelen geplaatst.

 

Eind vorig jaar berichtten we jullie al over het feit dat er compleet uit het niets trackdelen en supports waren aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom was het een raadsel wat er met de trackdelen zou gebeuren. In eerste instantie wou het pretpark niets kwijt over de ontwikkelingen in het pretpark maar ondertussen hebben we nieuwe informatie te pakken gekregen over het project.

 

Grote nieuwe achtbaan

In eerste instantie was het niet duidelijk voor wat de nieuwe trackdelen zouden dienen. Was dit voor een renovatie van Junker, zou Junker worden uitgebreid met extra track of zou er een compleet nieuwe achtbaan gebouwd worden. In december van 2019 werden extra funderingen gegoten waardoor de eerste optie afviel.

Ondertussen heeft het pretpark aan onze redactie bevestigd dat het bezig is met de bouw van een gloednieuwe achtbaan. De nadruk werd gelegd op het feit dat het een zeer grote achtbaan zal worden wat doet vermoeden dat PowerPark terug opnieuw de snelste en hoogste achtbaan van Finland zal proberen te bouwen nadat Junker in 2019 de records verloor aan Taiga in Linnanmäki.

 

‘World first’ voor Gerstlauer

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die zal instaan voor de nieuwe achtbaan van 2020. Daarnaast hebben we uit betrouwbare bronnen dicht bij Gerstlauer vernomen dat de nieuwe achtbaan iets zal worden wat nog nooit eerder gedaan is door Gerstlauer. PowerPark zal in de lente meer communiceren over het spectaculaire project.

Ondertussen werden ook de eerste trackdelen geplaatst voor de nieuwe groene achtbaan. Interessant is te zien dat de achtbaan over de weg gaat richting de locatie van de outdoor kartbaan. De achtbaan komt tussen en boven het kartcircuit te liggen. Het is de eerste keer dat een attractie van het pretpark gebouwd wordt op dit gedeeld van het park. Dit toont aan dat het een grote achtbaan zal worden.

 

Junker

Junker werd gebouwd in 2015 door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een Infinity Coaster met een tracklengte van 860 meter. In totaal is de achtbaan 40 meter hoog en wordt er een snelheid van 104,4 km/u bereikt. Naast de enorm krachtige lancering zijn er ook 3 inversies op de achtbaan terug te vinden.

 

De volledige bouw van het project kan u hier volgen.

 

 

Foto’s: CoasterForce