Bayern-Park maakt naam nieuwe metershoge droptoren bekend

Het Duitse pretpark Bayern-Park zal dit jaar uitpakken met een grote nieuwe thrillride. Het park heeft de laatste maanden namelijk gebouwd aan haar hoogste attractie ooit. In 2020 opent men een Gyro Drop toren van maar liefst 109 meter hoog. De naam bleef die hele tijd geheim, maar werd onlangs onthuld.

 

Na Highlander in Hansa-Park opent ook Bayern-Park dit jaar een enorme Gyro Drop toren van de fabrikant Funtime.  De vrijevaltoren is terug te vinden naast de familieachtbaan Achterbahn, gelegen achteraan het park. Er zullen 24 mensen tegelijk in de attractie kunnen plaatsnemen. De nieuwigheid is voorzien van een draaiende gondel, waardoor bezoekers een mooi  uitzicht krijgen over de omgeving. Als hoogtepunt is er de val van 93 meter hoog aan een snelheid van 113 km/u.

 

De naam

Op een naam bleef het maandenlang wachten, maar ondertussen werd deze bekendgemaakt. De 109 meter hoge toren zal door het leven gaan als Voltrum. Dit verraad meteen ook het thema wat nagestreefd zal worden. Alles zal namelijk in het teken staan van elektriciteit en energie.

 

Voltrum is bij opening de tweede hoogste droptoren van Duitsland, maar ook de hoogste vrijevaltoren in Zuid-Duitsland en zelfs 8ste hoogste vrijevaltoren ter wereld.

 

De eerste gasten zouden tegen het begin van het seizoen 2020 een ritje kunnen maken op Voltrum. Jammer genoeg werd de seizoensopening voorlopig uitgesteld naar 1 mei 2020, dit onder voorbehoud van verdere verwikkelingen in verband met de voorzorgsmaatregelen betreffende het coronavirus.

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Bayern-Park