Wild und Freizeitpark Klotten toont voertuigen nieuwe darkride

Wild und Freizeitpark Klotten zal dit jaar de nieuwe darkirde Kunnibert’s Abenteuer openen. Deze attractie bevindt zich in het gebouwd dat ook dienst doet als station voor waterachtbaan Zum Rittersturz en de achtbaan Heisse Farth. Onlangs onthulde het park de voertuigen die doorheen de darkride zullen rijden.

 

Wild- & Freizeitpark Klotten zal dit jaar uitbreiden met een interactieve darkride. Deze wordt gebouwd door Lagatronics Projects. Kunnibert’s Abenteuer neemt de bezoekers mee op avontuur in een interactieve belevenis. Onlangs kregen we een blik op de voertuigen die doorheen de attractie zullen rijden.

 

Kunnibert’s Abenteuer

Het verhaal achter de attractie draait rond ridder Kunnibert. Zijn moeder stuurt de dappere ridder op missie zodat hij kan bewijzen dat hij net zo dapper is als zijn voorouders. Pas wanneer hij deze opdracht tot een goed einde gebracht heeft, mag hij terugkeren. Ondertussen zijn de geesten van zijn voorouders druk in de weer om het kasteel te versieren voor zijn terugkomst. Met natuurlijk een prachtig bal als afsluiter. Het hele verhaal is gebaseerd op een Duits sprookje.

Tijdens de rit doorheen het kasteel zal je dus niet op tocht gaan met ridder Kunnibert. Nee, je zult in het kasteel blijven om de geesten te helpen om de kaarsen aan te steken. Dat gebeurt via interactieve lucifers die je in 7 scenes zal moeten gebruiken. Je doet dit niet alleen, je zult in team moeten samenwerken. Als de opdracht lukt dan krijg je een prachtige scene te zien. Maar pas op want elke kaars brandt maar enkele seconden. De slotscene zal naar verluid een overweldigend bal zijn, waarbij je alle geesten zal zien dansen op de terugkomst van Kunnibert.

Groot kasteel

Om de darkride te bouwen wordt er nu een kasteel gebouwd rond de watercoaster Zum Rittersturz en de achtbaan Heisse Farth. Deze attracties werden bijna 20 jaar geleden gebouwd, maar fans moesten dus tot nu wachten om het kasteel afgewerkt te zien worden. De nieuwe darkride zal het uitzicht van het park dus grondig doen veranderen.

Bron en foto’s: Wild und Freizeitpark Klotten, Parkwelt / Freizeitpark Fans Deutschland