Silver Dollar City toont eerste beelden nieuwe Rapid river

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City opent in 2020 een volledig nieuw themagebied Rivertown met daarin een nieuwe waterattractie: Mystic River Falls. Deze Rapid River zal een enorme drop hebben en heeft een kostenplaatje van 24 miljoen euro. Onlangs kregen we een eerste blik op de nieuwigheid.

 

Nadat het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City haar Rapid River Lost River of the Ozarks sloop werd kort daarna een gloednieuwe attractie aangekondigd die dit jaar zal geopend worden. De nieuwe Rapid River Mystic River Falls wordt beetje bij beetje onthuld, zo kregen we al beelden van een stukje van de baan en de bootjes.

 

 

 

 

Themagebied Rivertown

Voor Mystic River Falls heeft het park 20,7 miljoen euro van het budget uitgetrokken. De waterbaan heeft een lengte van 640 meter en een verticale lift van 25 meter hoog, goed voor een ritje van ongeveer 5 minuten en 30 seconden. Ook heeft de attractie een drop van 13,7 meter, de hoogste op een Rapid River in het Westelijk Halfrond. Zo breekt Silver Dollar City het record van de vorige recordhouder: Infinity Falls in SeaWorld Orlando. Op het circuit gaan 18 boten varen, waarin telkens 8 personen kunnen plaatsnemen. Er wordt 12,6 m3 water per seconde door de baan gepompt.

Naast de nieuwe Rapid River wordt er ook 3,6 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw restaurant: Rivertown Smokehouse. Hier gaan verscheidene barbecue specialiteiten te verkrijgen zijn, zoals onder andere spare ribs en hamburgers. Het restaurant geeft ook een perfect zicht op de passerende boten van Mystic River Falls.

 

 

Bron en foto: Silver Dollar City