Toxic nieuwe thrillride voor Nederlandse kermissen in 2020

De Nederlandse exploitant Niek Moonen heeft alweer een nieuwe attractie aangekocht. Het gaat om Toxic, een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides. De première voor de attractie wordt de voorjaarskermis van Rotterdam.

 

Toxic wordt een nieuwe thrillride voor de Nederlandse kermissen in 2020. Het is de Nederlandse exploitant Niek Moonen die de attractie heeft overgekocht van de Belgische exploitant Lauwers die de attractie sinds 2012 in handen had. De attractie is ondertussen grondig gerestyled.

 

Het gaat om een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides die op de kermis van Rotterdam in première zal gaan die loopt van 17 april tot en met 5 mei 2020. Daarna zal die onder andere de kermis van Deventer, Tilburg, Hoorn, Alkmaar, Sneek, Best en Heemskerk bezoeken.

Ondertussen werd de attractie ook voorzien van een nieuw soundsysteem van Hofman. Er is gekozen voor een 7500 watt special edition system. De attractie is 10 meter hoog en 15 meter op 15 meter. Tijdens de rit kunnen er 32 mensen plaatsnemen in de attractie.

Niek Moonen kennen we onder andere van de Dragon Coaster die de exploitant verkocht in 2018 aan Peter Stroucken die hem op zijn beurt in 2019 weer doorverkocht aan de exploitanten Dauphin en van der Beek. Zij doopten de achtbaan om tot Family Dragon Coaster.

In november 2017 kocht Niek Moonen de Reactor aan. Dit is een Heavy Rotation attractie van de Italiaanse fabrikant Technical Park. Bezoekers nemen plaats op een schotel met 24 zitjes. Deze is vastgemaakt aan een arm die de lucht in gaat. De schotel zelf draait ook nog eens rond.

 

Bronnen: kermisclub, funfairworldwide, Hofman soundsystems, Reactor, kirmesforum