Vier nieuwe attracties voor Animaparc

Het Franse Animaparc opent in 2020 vier nieuwe attracties. Eén van de nieuwigheden is een spinnende achtbaan. Deze zal gebouwd worden door de Italiaanse constructeur SBF Visa. Daarnaast mogen we ook een vrije valtoren van dezelfde bouwer verwachten.

 

Het Zuid-Franse Animaparc viert feest. In 2020 viert het park zijn vijftienjarige bestaan. Het doet dat met een gloednieuw logo dat voor het feestjaar wordt aangevuld met een grote gouden vijftien.

Het park presenteert in het feestjaar vier nieuwe attracties. De belangrijkste investering wordt een nieuwe achtbaan. Deze zal gebouwd worden door het Italiaanse SBF Visa. Het compacte type achtbaan met draaiende treintjes is bedoeld voor de kleinste sensatiezoekers. Het achtbaanmodel duikt tegenwoordig in tal van (kinder)parken op. De nieuwigheid krijgt de naam Colorado Twister mee.

 

Een tweede attractie wordt een Drop’N Twist toren. Deze vrijval attractie komt eveneens van SBF Visa. Hierbij draait de gondel rond de toren terwijl je een op-en-neerwaartse beweging maakt.
De hoogte van de attractie is op dit moment nog niet bekend gemaakt. In het assortiment van de bouwer varieert de hoogte tussen de 12 en 38 meter. De attractie krijgt de naam Wild Tower: Chutes infernales mee.

Daarnaast krijgt het park ook nog een reuzenrad en een onbekende kinderattractie die vermoedelijk zal openen onder de naam Mini Calèches. Maar daar blijft het niet bij. Het park opent een derde restaurant en een extra winkel. Tot slot investeert het ook in extra thematisering en beleving.

Animaparc ligt in het zuiden van Frankrijk, zo’n 35 minuten rijden vanuit Toulouse. Het park is opgedeeld in drie gebieden. Een attractiegedeelte, een dierenpark en het Dinosaurusbos. Animaparc verwelkomde vorig jaar 147 duizend bezoekers. Het nieuwe seizoen start op 4 april.

 

 

 

Bron: starparc.be, Haute-Garonne Tourisme
Foto’s: Animaparc