Apex Parks sluit ook pretpark Fantasy Island

Nadat we met pijn in het hart moesten melden dat Apex Parks haar pretpark Indiana Beach na 94 jaar voorgoed wist te sluiten, hebben we opnieuw droevig nieuws. Ditmaal uit Grand Island New York, want daar sluit Fantasy Island. Dit park werd geopend in 1961, maar bleek niet langer rendabel te zijn.

 

 

Fantasy Island, een pretpark gelegen in Grand Island, New York, maakte bekend de deuren te moeten sluiten. Deze beslissing werd genomen door de Apex Parks-groep, die het park in 2016 in handen kreeg. Dit is het tweede pretpark dat op korte tijd gesloten wordt door deze groep.

Lawrence Grant opende Fantasy Island in 1961 en werd doorheen de jaren meermaals uitgebreid. In 1982 ging het park failliet, maar Charles Wood kocht het failliete park op en heropende het. In 1984 opende hij er zelfs een waterpark. In 1989 werd het park verkocht aan de International Broadcasting Corporation. In 1990 raakte een duiker gewond nadat de duikplank foutief bleek geïnstalleerd te zijn bij een show. Hierdoor kreeg de groep een boete van 58,6 miljoen dollar.

In 1991 viel dan weer een 14-jarige jongen uit het reuzenrad van het park. Een onderzoek wees uit dat het probleem lag aan de gondel waarin hij zat. Deze zou slecht bevestigd zijn geweest aan het rad zelf. Ook hiervoor kreeg de groep opnieuw een monsterboete. De International Broadcasting Corporation besloot het park weer van de hand te doen, omdat ook de bezoekersaantallen kelderden hierdoor, en de voormalige eigenaar Wood kocht het park op zijn beurt terug.

In 1992 heropende het park als Two Flags Over Niagara Fun Park. Deze naam behield het park tot 1994, wanneer zakenman Martin DiPietro het overkocht en het de naam Martin’s Fantasy Island gaf. Apex Parks Group kocht uiteindelijk het park in 2016 en gaf het terug de originele naam, Fantasy Island.

 

In het park kon je vier achtbanen ontdekken, waaronder de vorig jaar geopende kinderachtbaan Dragon’s Flight, welke gebouwd werd door Wisdom Rides. Liefhebbers van houten achtbanen konden er terecht in de Silver Comet, welke gebouwd werd door Custom Coasters International.

 

 

 

Verder bood het park met Crazy Mouse een wilde muis-achtbaan van Zamperla aan en een SBF Visa Big Apple achtbaan met Max’s Doggy Dog Coaster.

 

 

 

Themeparkfreak Dries bezocht vorig jaar dit park en bracht onderstaande foto’s mee.

 

De Apex Group sloot verder nog het kartingpark SpeedZone Dallas en Boomers Houston.

 

Bron en foto: Fantasy Island, Apex Parks