Parc Spirou neemt afscheid van achtbaan

Amper een jaar na de opening van de achtbaan Boule & Bill déboulent neemt het Franse pretpark Parc Spirou afscheid van dit baantje. Het park bevestigt dat de achtbaan voor te veel technische problemen zorgde. Er werd wel een nieuwigheid voorgesteld op dezelfde locatie.

 

In het Franse pretprak Parc Spirou sluit de amper 1 jaar oude achtbaan Boule & Bill déboulent na talloze technische problemen. Deze achtbaan opende in 2019 en werd gebouwd door Preston & Barbieri. Deze achtbaan was van het type Spinning Coaster, had een hoogte van 4,3 meter en een lengte van 57,8 meter. De snelheid lag op 19,8 km/h.

Op de plek van deze achtbaan opent het park dit jaar een reuzenrad voor kinderen dat de naam Boule et Bill Déboulent krijgt. Raar maar waar, dezelfde naam dus als de oude attractie.

Verder voorziet men de indoorattractie Gaffe à Gaston van een nieuwe voorshow. Om aan de wensen van de bezoekers te voldoen zet het park ook verder in op betere paden en meer groenvoorziening. Ook wordt de minimumlengte van drie attracties verlaagd naar 90 cm. Het gaat over Houbi, Wanted Dalton en Fantasio Rodeo. Er er komt een nieuwe speeltuin met Petit Poilu.

Bron en foto’s: Parc Spirou