Eerste track geplaatst van Multi Launch Coaster Abyssus in Energylandia

De bouw van de spectaculaire Multi Launch Coaster “Abyssus” in het Poolse pretpark Energylandia is nu echt van start gegaan. Na maanden van grondvoorbereidingswerken werden de eerste trackdelen geplaatst. Abyssus wordt de blikvanger van de nieuwe themazone Aqualantis die op een nieuw stuk grond komt te liggen.

 

Het Poolse Energylandia is volop bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Abyssus, die in het gloednieuw themagebied Aqualantis komt te liggen. Het Nederlandse bedrijf Vekoma staat in voor de bouw van de nieuwe achtbaan. Het gaat om een langere variant van hun nieuwe Shockwave-model, waarvan in China reeds een achtbaan volledig is opgebouwd.

De achtbaan is 1320 meter lang met een maximale hoogte van 45 meter. De achtbaantrein wordt na het station een eerste keer gelanceerd, waarna een paar bochten en airtime-heuvels volgen. Vervolgens bereikt de trein de tweede lanceerstrook, waar de topsnelheid van 100 km/u wordt gehaald. Doorheen de lay-out gaan bezoekers vier keer over de kop: door een verticale looping, een grote batwing en tot slot een kurkentrekker. Tussen deze elementen zit de baan vol met leuke bochtjes, heuvels en een hele reeks aan tunnels.

 

Je kan de vooruitgang van deze grote uitbreiding op de voet volgen via onze bouwupdates: momenteel zijn alle baandelen ter plaatse aangekomen en zijn de eerste trackdelen opgebouwd. Het project moet opgeleverd worden tegen 4 april 2020.

Eerder werd al bekend dat Energylandia naast Abyssus een tweede achtbaan zal worden geopend: een mijntreinachtbaan. Deze is eveneens afkomstig uit de fabriek van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Hiermee worden het de 7de en de 8ste rollercoaster van de Nederlandse fabrikant in het Poolse pretpark. Het totaal aantal achtbanen in Energylandia komt zo op 17 terecht.

 

Foto’s: Pablo, Fomo Coaster