Energylandia start met bouwwerkzaamheden nieuwe achtbaan Aqualantis

Energylandia is begonnen met de bouwwerkzaamheden voor alweer een nieuwe rollercoaster. Deze keer gaat het om een lanceerachtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De rollercoaster heeft de naam Aqualantis gekregen en zal meerdere keren overkop gaan.

 

Het Poolse pretpark Energylandia dat dit jaar nog 3 nieuwe achtbanen openden waaronder de spectaculaire hybride achtbaan Zadra gebouwd door Rocky Mountain Construction, is begonnen aan de funderingswerken voor haar 16de rollercoaster in 6 jaar tijd.

 

Vekoma zal een spectaculaire gelanceerde achtbaan bouwen die 5 keer overkop zal gaan en 3 tunnels zal bevatten. De attractie zal een prijskaartje van maar liefst 11 miljoen euro hebben en moet open tegen 6 april 2020. De rollercoaster komt in een nieuw gebied samen met heel wat andere attracties.

De achtbaan zal 2 lanceringen bevatten die de bezoekers tot een snelheid van 100 km/u brengen. De eerste lancering zal gebeuren uit stilstand, bij de tweede lancering zal de trein tijdens het rijden gelanceerd worden.

Aqualantis zal een hoogte krijgen van 45 meter en de track zal 1320 meter lang worden. Op het einde van de rit zal er een splash track gebouwd worden waarbij het water hoog de lucht zal invliegen. Er zullen krachten tot 3G zijn en per uur zullen 1000 mensen een ritje kunnen maken.

 

 

Foto: Vekoma