Beroemd skigebied La Forêt Blanche in Vars opent Alpine Coaster

Het skigebied La Forêt Blanche in de Franse streek Rhône-Alpes heeft er een nieuwe Alpine Coaster bij. Het skigebied is enorm gekend voor zijn speciale steile helling voor speedskiën waar al vele records zijn gevestigd. De nieuwe Alpine Coaster heeft de naam La Luge du Caribou gekregen en is in het dorpje Vars gebouwd. La Luge du Caribou heeft meteen ook een record verbroken.

 

Vars ligt op een hoogte van 1.850 meter en is een van de meest exclusieve resorts in de Zuid-Franse Alpen. In het hart van de Hautes-Alpes, omgeven door prachtige lariksbossen en hoge bergen, kunnen de omstandigheden niet beter zijn. Het dorp staat landelijk vooral bekend om zijn speciale helling voor het speedskiën, waar al vele wereldsnelheidsrecords zijn gevestigd.

 

De indrukwekkende 185 km aan pistes in het skigebied van La Forêt Blanche bieden een evenwichtige moeilijkheidsgraad voor zowel beginners als profs. Er zijn ook 200 kilometer aan wandelpaden en een breed scala aan andere activiteiten voor alle leeftijden. Met de 990 meter lange afdaling die bereikt wordt door een liftheuvel van 492 meter bergopwaarts, heeft de nieuwe Alpine Coaster het aanbod voor de gasten verbeterd. Daarnaast is het de langste afdaling voor alle Wiegand Alpine Coasters in Frankrijk.

 

Maar voordat men echt aan de slag gaat, moeten de rijders, voor wie er 45 karretjes beschikbaar zijn, eerst een hoogteverschil van 127 meter overwinnen, wat met de 492 meter lange Wiegand lift geen enkel probleem is. Een heleboel bochten en twee spannende gyro constructies zorgen ervoor dat de adrenaline door je bloed wordt gepompt. De veiligheid wordt niet alleen verzekerd door de vooruitziende blik en het verantwoordelijke gedrag van de bezoekers, maar ook door het afstandscontrolesysteem dat in zowat alle nieuwe Wiegand Alpine Coasters geïnstalleerd wordt.

 

 

Bron: Wiegand