Fotoalbum: Allou Fun Park – 12/01/2020

Op 12 januari 2020 vierden we de verjaardag van Themeparkfreak Jonathan in het Griekse Allou Fun Park. Het park ligt op een boogscheut verwijderd van de Atheense binnenstad. Vanuit het reuzenrad van dit park kunnen bezoekers perfect de Akropolis van Athene lokaliseren. Het park hanteert het pay-per-ride-systeem. Bezoekers kunnen gratis naar binnen, maar ze moeten wel betalen per attractie die ze willen uitproberen. Grote durfallen als wij kochten al snel een armband van zo’n 25 euro waarmee we die dag (bijna) onbeperkt alle attracties mochten uitproberen. Er zijn enkele attracties die je maar één keer voor dat geld mag uitproberen, waaronder Mirror Forest (een spiegelpaleis), 360 VR Extreme (simulatie met VR-bril), de kartbaan en het lokale spookhuis.

In het park zijn er drie operationele achtbanen. Deze kunnen in drie verschillende categorieën verdeeld worden. Voor de allerkleinsten is er de Mini Big Apple, een achtbaan met de typische lay out van een Big Apple. Deze is terug te vinden in de zone Kidom. Als coaster voor de hele familie is er de Big Apple. Deze achtbaan is een Tivoli Large van het merk Zierer (het gaat dus niet over een tweede achtbaan van het type Big Apple, zoals de naam doet vermoeden). Als laatste is er Loop It. Deze achtbaan werd er neergezet voor de thrillseekers. Deze achtbaan van Interpark is van het type Wild Wind en neemt weinig oppervlakte in beslag. Daarnaast telt deze attractie één inversie die wel eens ‘de Sidewinder’ wordt genoemd.

In Allou Fun Park waren er ooit twee andere achtbanen aanwezig. Eéntje was een Crazy Mouse van Reverchon. De gondels van deze achtbaan draaiden er van 2002 tot en met 2016 hun rondjes. De historie van de tweede achtbaan die ooit verdween uit Allou Fun Park is dan weer een interessant wist-je-datje. Het gaat over een beruchte Inverted Boomerang Coaster van Vekoma, namelijk Triops uit het Franse park Bagatelle! Deze achtbaan werd in 1997 opgebouwd in het Zweedse Liseberg. De baan verhuisde in 2002 integraal naar Allou Fun Park. Het Griekse park heeft de achtbaan echter nooit opgebouwd. In 2005 dook de achtbaan op in het Deense Sommerland Syd. Daar was de attractie zes jaar lang operationeel. In 2012 wisselde de achtbaan opnieuw van eigenaar, en dus ook van thuisbasis. Op 30 juni 2012 werd de achtbaan een derde keer voor het publiek geopend, en dat in het Franse park Bagatelle. Er gaan geruchten dat Triops opnieuw te koop staat, maar dat werd nooit bevestigd door het park.