Kings Island stelt treintje nieuwe giga coaster Orion voor

In het Amerikaanse pretpark Kings Island wordt volop gebouw aan Orion, een gigacoaster van 91 meter hoog. Deze achtbaan wordt de blikvanger van het nieuwe themagebied Area 72. De achtbaan wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M, dat tijdens de IAAPA beurs de trein mocht onthullen.

 

Onlangs nog vierde het Amerikaanse pretpark Kings Island het bereiken van het hoogste punt van haar nieuwe achtbaan Orion, die volgend seizoen geopend wordt. Orion is nu al officieel 91 meter hoog en zal deel uitmaken van de themazone Area 72. Tijdens de afgelopen IAAPA werd het treintje voorgesteld. In totaal zullen drie treinen over de baan rijden.

 

 

Orion

Orion wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M, met een hoogte van 91 meter wordt deze baan gecatalogeerd als een Giga-Coaster. De achtbaan krijgt een lengte van 1,62 kilometer en topsnelheid van 146,5 km/u.

 

 

Orion gaat deel uitmaken van een nieuw themagebied in Kings Island, genaamd Area 72 (verwijzend naar 1972, het openingsjaar van het park). In het achtergrondverhaal is de achtbaan een nieuw vervoersmiddel, dat ontwikkeld is in het Project X-programma. De wetenschappers van Area 72 zijn druk in de weer om met deze nieuwe technologie door een grote meteorietenstorm te vliegen, recht naar een nieuwe planeet in het Orion-sterrenstelsel. Voor dit project zoeken de wetenschappers nog vrijwilligers om met dit nieuw vervoersmiddel mee te vliegen. De opening van Orion staat gepland voor de lente van 2020.

 

 

Bron: Kings Island

Foto: Coasternation