Hoogste punt nieuwe gigacoaster Kings Island bereikt

In het Amerikaanse pretpark Kings Island wordt volop gebouw aan een nieuw themagebied, waarin Orion, een gigacoaster, de grote blikvanger zal worden. Onlangs installeerde men het laatste deeltje van de lifthill, waardoor het hoogste punt op 91 meter hoogte bereikt werd.

 

De gigacoaster van Kings Island bereikte onlangs haar hoogste punt van maar liefst 91 meter door het plaatsen van het laatste trackdeel van de lifthill. Deze nieuwe achtbaan zal hoog boven het park uittorenen en krijgt een lengte van 1.62 kilometer en topsnelheid van 146.5 km/u. Deze nieuwkomer wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

 

 

Orion gaat deel uitmaken van een nieuw themagebied in Kings Island, genaamd Area 72 (verwijzend naar 1972, het openingsjaar van het park). In het achtergrondverhaal is de achtbaan een nieuw vervoersmiddel, dat ontwikkeld is in het Project X-programma. De wetenschappers van Area 72 zijn druk in de weer om met deze nieuwe technologie door een grote meteorietenstorm te vliegen, recht naar een nieuwe planeet in het Orion-sterrenstelsel. Voor dit project zoeken de wetenschappers nog vrijwilligers om met dit nieuw vervoersmiddel mee te vliegen. De opening van Orion staat gepland voor de lente van 2020.

 

 

De volledige bouw volgen kan hier.

 

Bron en foto: Kings Island