Eerste bomen gerooid voor nieuwe megacoaster Walibi Belgium

Walibi Belgium is maar niet te stoppen. Het park is achter de schermen reeds begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de vijftig meter hoge megacoaster die moet openen in 2021. Dat is te zien op foto’s van Themeparkfreaks.

 

Het seizoen 2019 is nog maar net ten einde, maar Walibi Belgium denkt al verder in de toekomst, met name aan 2021. Op foto’s van Themeparkfreaks is te zien dat achter de achtbaan Calamity Mine reeds het eerste stuk bos gerooid is voor de nieuwe megacoaster die dan moet openen. Deze achtbaan wordt de grootste investering in het volledige renovatieplan dat in 2017 werd voorgesteld.

Vorig jaar rond deze tijd werd bekendgemaakt dat Walibi Belgium in zee is gegaan met Intamin, de gerenommeerde Zwitserse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant, voor de bouw van een 50 meter hoge megacoaster. Het park belooft een rit van anderhalve minuut met onder andere 15 airtime momenten en gevarieerd bochtenwerk. Dit alles met een topsnelheid van 113 km/h, waarmee het de snelste achtbaan in de Benelux wordt.

De ingang van dit nieuwe gevaarte komt achteraan in het park te liggen, rechts naast de darkride Challenge of Tutankhamon. Voor het thema rond de achtbaan werd destijds “voodoo” vermeld, dit is waarschijnlijk vergelijkbaar met het voodoothema bij Mystic in Walibi Rhône-Alpes.

In 2020 stond aanvankelijk een opknapbeurt van de westernzone op de planning. Deze wordt echter uitgesteld naar een later stadium in het masterplan. Ook de ingangszone wordt voorlopig nog niet aangepakt. Wel wil Walibi Belgium volgend jaar volop inzetten op het 45-jarige bestaan van het park.

 

Volg dit grootse bouwproject op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Foto’s: themeparkfreaks.eu