Hypercoaster Candymonium bereikt hoogste punt in Hersheypark

Het Amerikaanse Hersheypark opent volgend jaar een volledig nieuw ingangsgebied met de naam Chocolatetown. De grote blikvanger in dit gebied wordt de Hypercoaster Candymonium. De achtbaan bereikte onlangs haar hoogste punt, wanneer het laatste deel van de lifthill geïnstalleerd werd.

 

In de zomer van 2020 opent Hersheypark haar nieuwe entreegebied Hershey’s Chocolatetown, met daarin een grote nieuwe achtbaan. De achtbaan zal de naam Candymonium dragen. De hypercoaster, gebouwd door B&M, bereikte onlangs haar hoogste punt door het plaatsen van het laatste trackdeel van de lifthill. De hoogte van de baan bedraagt 64 meter.

 

 

Candymonium wordt met een hoogte van 64 meter, een snelheid van 122.3 km/h en een lengte van 1 413.1 meter de hoogste, snelste en langste achtbaan in het park. Tijdens de rit razen de treinen over onder andere zeven airtimeheuvels, een 123° hammerhead-bocht na de eerste camelback en een grote bocht rond de iconische Kisses-fontein van het park.

 

 

Voor het thema van de nieuwe achtbaan is het park terug naar hun roots gegaan. Zo gaan de drie treinen op de baan elk gethematiseerd zijn naar een ander snoepje uit de line-up van Hershey: de Hershey’s Kisses, Reese’s Peanut Butter Cups en Twizzlers.

 

De volledige bouw volgen kan hier.

 

Bron en foto: Hersheypark