BREAKING: Walibi Belgium bouwt wereldunieke Intamin Mega Coaster

Er is vandaag groot nieuws bekendgemaakt op de IAAPA Attractions Expo 2018 in Orlando. De Zwitserse topfabrikant Intamin Amusement Rides heeft bekendgemaakt dat zij een wereldunieke Mega Coaster gaan bouwen in Walibi Belgium. Het wordt de snelste en hoogste achtbaan van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk tezamen.

 

Op 22 juni 2017 had Walibi Belgium al bekendgemaakt dat men 100 miljoen euro zou investeren in het park. De grootste blikvanger van die aankondiging toen was dat het park een Mega Coaster zou openen in 2021. Meer details waren er voorlopig nog niet bekendgemaakt en het was dan ook spannend afwachten tot we te weten zouden komen welke fabrikant er zou mogen instaan voor het grootste project uit de pretparkgeschiedenis van België.

 

De statistieken:

Op 15 november 2018 maakte Intamin Amusement Rides op de IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) Attractions Expo 2018 in Orlando bekend dat zij de Mega Coaster in Walibi Belgium zullen gaan bouwen. Meteen werd ook de lay-out en de statistieken bekend gemaakt.

De Mega Coaster krijgt een lifthill van 50 meter hoog in een hoek van 45°. Daarna volgt een gedraaide first drop van 80° regelrecht naar beneden. Hierbij behaalt de achtbaan een snelheid van maar liefst 113 km/u. De achtbaan wordt 1200 meter lang en de rit zal 90 seconden duren. Er worden 2 treinen voorzien waarin telkens 24 mensen kunnen plaatsnemen, goed voor een capaciteit van 1080 personen per uur.

 

Recordbrekende attractie:

De Mega Coaster zal ook heel wat records breken. Zo wordt het de snelste en hoogste achtbaan van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk tezamen. Daarnaast wordt het ook de langste achtbaan van België en de tweede langste van de Benelux. De rollercoaster zal eveneens de meeste airtimemomenten op een Mega Coaster bevatten, want het worden er maar liefst 15.

Naast alle records zal de achtbaan ook heel wat unieke elementen bevatten. Zo zal de achtbaan de eerste Wall Stall in de wereld bevatten. Tijdens dit element zullen de bezoekers twee seconden van gewichtloosheid ervaren. De Wall Stall is een Non-Inverted Cobra Roll. De achtbaan krijgt ook werelds eerste zijdelinkse gedraaide Double Down. De twisted first drop van 80° is dan weer uniek in de regio.

 

 

Bronnen: Intamin Amusement Rides, Compagnie des Alpes, Roller Coaster Friends, Coaster Force.