Indrukwekkende first drop voor Untamed in Walibi Holland

De gloednieuwe achtbaan Untamed die dit jaar zal openen in Walibi Holland krijgt een indrukwekkende first drop. Dit is te zien op bouwfoto’s die het park naar buiten bracht. Untamed is een hybride achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, tijdens de rit zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan.

 

De werken aan de nieuwe hybride achtbaan in Walibi Holland gaan goed vooruit, dat bewijzen de verschillende bouwfoto’s die regelmatig de wereld worden ingestuurd. De afgelopen dagen en weken werd er hard gewerkt aan verschillende elementen zoals de lifthill, een grote airtime heuvel en spectaculaire inversies. Ondertussen zijn ook de werken aan de first drop bijna voltooid en deze ziet er alvast indrukwekkend uit. Deze first drop bevat een hellingsgraad van 80°, dit is nog eens 10° steiler dan de first drop van Goliath.

Robin Hood:

Untamed wordt gebouwd op de fundamenten van de oude Robin Hood achtbaan. De houten achtbaan wordt door het Amerikaanse bedrijf RMC omgevormd tot een nieuwe hybride achtbaan met inversies. Het is de allereerste keer in Europa dat RMC een dergelijk project uitvoert. Rocky Mountain Construction kreeg bij de fans een legendarisch status door de vele ombouwprojecten die het bedrijf in Amerika uitvoerde.

 

Statistieken Untamed:

Untamed wordt zowel sneller, hoger, langer en steiler dan de oude Robin Hood. De hybride achtbaan krijgt een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1085 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan, een wereldrecord op een hybride achtbaan. De first drop zal 35,4 meter hoog zijn in een hoek van 80°, dit is bijna verticaal. Tijdens de rit zullen er 14 airtime momenten zijn, dubbel zoveel als bij Goliath, en ook heel wat andere interessante elementen. De opening van Untamed is voorzien voor 1 juli 2019 om 13h30.

 

Inversie records:

Steel Vengeance in het Amerikaanse pretpark Cedar Point brak vorig jaar het record van meeste inversies op een hybride achtbaan, met vier inversies. Dit record zal dus dit jaar opnieuw verbroken worden door Untamed in Walibi Holland.

In Nederland en België staan er geen achtbanen die meer dan 5 inversies hebben. Condor in Walibi Holland is de huidige Nederlandse recordhouder, Vampire in Walibi Belgium is de Belgische recordhouder. Beide achtbanen hebben telkens 5 inversies, hiermee evenaart Untamed het Benelux-record. De Speed Of Sound in Walibi Holland, de Boomerang in Bellewaerde en de Cobra in Walibi Belgium hebben elk 3 inversies, maar het parcours wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd waardoor de inzittenden 6 keer overkop gaan tijdens de rit.

 

 

De volledige bouwwerken kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Walibi Holland, Scott Bravenboer