Eerste testrit van ‘Dynamite’ in Freizeitpark Plohn

In het Duitse Freizeitpark Plohn heeft de nieuwe achtbaan Dynamite vrijdag haar eerste testrit gemaakt, zodat deze klaar is voor de opening van het park binnen enkele weken. Daarnaast heeft het park ook het design van de treinen getoond en een samenwerking met IMAscore aangekondigd voor de muziek van de attractie.

 

Het Duitse familiepark Freizeitpark Plohn opent komend seizoen een nieuwe Big Dipper-achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides: Dynamite. Dynamite is 44 meter hoog, een halve kilometer lang en bereikt een topsnelheid van 100 km/h. Vandaag zijn de eerste onride-beelden van de achtbaan gedeeld door lokale media. De korte maar krachtige lay-out bestaat onder andere uit een dive drop, een verticale looping en een zero-g roll.

 

 

Naast de eerste testritten heeft het park vandaag ook het design van de treinen laten zien. En die zien er volledig anders uit dan die op Lost Gravity in Walibi Holland, het prototype van dit achtbaanmodel. Deze treinen zijn immers vormgegeven als houten kratten met leuke details, zo heb je zelfs handvaten en belettering op de treinen staan. Per trein kunnen 8 personen plaatsnemen.

Daar bleef het echter niet bij. Verder kondigde het park ook aan dat ze voor Dynamite samenwerken met IMAscore om de muziek rond de attractie te componeren. IMAscore is een Duits bedrijf wiens muziek al enkele jaren niet meer weg te denken in de Europese pretparken. Zo ontwikkelen ze dit jaar ook de muziek voor Land of Legends in Bobbejaanland. Daarnaast gaf het park ook nog eens kijkje achter de schermen bij de fabrikant van de animatronics, Hofmann Figuren, die de laatste hand legt aan enkele dieren voor de attractie.

De opening voor Dynamite staat gepland voor 18 mei 2019, tevens de opening van het park voor het nieuwe seizoen.

 

Bron en foto’s: Freizeitpark Plohn