Liseberg stopt klassieke achtbaan in een nieuw jasje

Het Zweedse pretpark Liseberg zal dit jaar haar klassieker ‘Lisebergbanan’ een make-over geven waarbij de achtbaan niet enkel een nieuw thema met bijhorend station zal krijgen, maar ook gloednieuwe treinen.

 

In 1987 opende: ‘Lisebergbanan’ die speciaal voor Liseberg gecreëerd werd door achtbaanlegende Anton Schwarzkopf. De achtbaan werd hierbij gebouwd op de heuvels van het park.

Tot op vandaag is deze baan nog steeds geliefd bij jong en oud en voor de meeste bezoekers is een dagje Liseberg niet compleet zonder een ritje op deze klassieker. De achtbaan wordt dan ook wereldwijd geprezen als één van de beste familieattracties, maar ook als één van de beste banen ontworpen door Schwarzkopf.

Na meer dan 30 seizoenen werd het dan ook tijd voor een grondige renovatie, inclusief gloednieuwe treinen. Daarnaast zal er ook een bijhorend station gebouwd worden en krijgt de attractie een nieuwe gethematiseerde façade.

Andreas Andersen, CEO van Liseberg, zegt het volgende over deze renovatie: “Lisebergbanan is nog steeds één van onze meest geliefde attracties en verdiende wat extra aandacht. De nieuwe treinen en bijhorende vernieuwde omgeving zal het gevoel geven van een traditionele en spannende treinrit”.

 

Bron: Liseberg