Speelpark Oud Valkeveen krijgt twee nieuwe achtbanen

Goed nieuws voor de achtbaanfans. Speelpark Oud Valkeveen, gelegen in het Nederlandse Valkeveen in de provincie Noord Holland, wordt uitgebreid met 2 nieuwe achtbanen. Zowel in 2019 alsook in 2020 komt er een nieuwe rollercoaster naar het park.

 

In juli van 2018 werd aangekondigd dat Speelpark Oud Valkeveen een nieuwe achtbaan zou bijkrijgen in 2019. De uitbreiding kwam iets of wat onverwacht omdat het een jaar eerder nog dreigde te sluiten. De gemeente wou immers een toeristentaks opleggen die de prijs van het toegangskaartje bijna zou gaan verdubbelen. Het pretpark weigerde deze taks te aanvaarde en dreigde met de sluiting als de plannen niet zouden geschrapt worden. In eerste instantie leek de gemeente niet te willen buigen, maar uiteindelijk werd de druk toch te groot en werd de maatregel geschrapt. Hiermee bleef het voortbestaan van het park verzekerd.

 

Protest tegen nieuwe achtbaan:

Mede hierdoor ontstond er een grote vete tussen de eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen en de gemeente. De burgemeester en zijn gezin was vervolgens niet meer welkom in het park. Toen er klachten werden ingediend tegen de bouwvergunning voor de nieuwe achtbaan, vreesde veel fans dat ook dat de bouwvergunning zou worden ingetrokken.

De bevoegde instanties onderzochten de bouwvergunning en kwamen tot de conclusie dat deze terecht was gegeven. Hierdoor werd finaal beslist dat de achtbaan toch gewoon mag gebouwd worden. De achtbaan zal in een draken thema gegoten worden en krijgt de toepasselijke naam Draken Achtbaan. De voorziene openingsdatum is voor april van 2019. De Italiaanse fabrikant Zamperla zal instaan voor de bouw van deze junior coaster.

 

Nieuwe achtbaan 2020:

Met dit nieuws werd er ook meteen een tweede achtbaan aangekondigd. Deze zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Zierer en moet in 2020 openen. Veel meer over deze achtbaan is momenteel nog niet bekend gemaakt.

Het pretpark breidt hiermee haar bestaande achtbaan collectie uit. Het park had al een achtbaan met de naam “Achtbaan”, dit is een familie achtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Daarnaast heeft het park ook een Butterfly attractie met de naam Vliegende Valk. Speelpark Oud Valkeveen heeft ook vele familie attracties en een unieke ligging, vlak aan een inham van groot meer. Ideaal voor op warme zomerdagen verkoeling te zoeken.

 

Bron: rcdb