Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert spectaculair lichttheater

Burgers’ Light staat van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 9 maart 2019 in het teken van een kleurrijk lichttheater op vier verschillende podia verspreid door Burgers’ Zoo. Met behulp van vier vormen van lichttechnieken uit de theaterwereld beelden acteurs op indringende wijze de levenscyclus van een vlinder uit. Tijdens Burgers’ Light blijft bovendien de nieuwe buitenspeeltuin ’s avonds open die tot een magisch tafereel is omgetoverd dankzij rookmachines en sfeerverlichting. 
 
 
Het leven van een vlinder
Burgers’ Light staat in 2019 in het teken van de levenscyclus van een vlinder. Op vier verschillende podia maken acteurs gebruik van vier lichttechnieken uit de theaterwereld: schaduwspel met dansende acteurs, schaduwspel met bewegende figuren, acteurs in LED-verlichte kostuums en blacklight-technieken. Bezoekers beleven hoe vlinders een paringsdans opvoeren waarbij ze elkaar telkens aantrekken en weer afstoten. Vervolgens zien ze hoe de vlinder honderden eitjes legt en één ei zich ontwikkelt tot een rups. De rups vreet zich vol en gaat zich verpoppen, waarna in de laatste fase een kleurrijke vlinder uit de cocon kruipt. 
 
 
Een centrale route met honderden lichtfiguren
Honderden lichtfiguren in thematische groepen leiden de gasten langs de vier verschillende podia, waar telkens optredens plaatsvinden. Kinderen kunnen naar hartenlust in de nieuwe buitenspeeltuin spelen, die op donderdag 21 februari officieel geopend wordt. ’s Avonds vormt de speeltuin een extra fantasierijk schouwspel, dankzij rookmachines en sfeervolle lichteffecten. Tijdens Burgers’ Light draait het om de avontuurlijke sfeer in de avond, het lichttheater en de honderden lichtfiguren. Dieren genieten over het algemeen van hun nachtrust en zijn in de meeste gevallen niet zichtbaar tijdens deze avonden. 
 
 
Praktische informatie
Burgers’ Light vindt plaats van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 9 maart 2019. Dagelijks blijft het park open tot 21.00 uur, waarbij bezoekers opwww.burgerszoo.nl/light kunnen zien welke delen van het dierenpark open blijven en welke sluiten. De parkdelen die sluiten, zijn vanaf 17.00 uur niet meer toegankelijk. Vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur geldt een speciaal tarief van 10 euro per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang.