Revisie voor Eurofighter-achtbaan Huracan in Belantis

Het Duitse pretpark Belantis geeft haar Eurofighter-achtbaan Huracan een grondige revisie. De achtbaan was gekend om de ruwe rit die ze weggeeft, daarom wil het park hier iets aan doen. De achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en is van hetzelfde type als Typhoon in Bobbejaanland.

 

De Eurofighter-achtbaan van het Duitse pretpark ondergaat momenteel een revisie, waarbij trackdelen verwijdert en aangepast worden. Het park, dat vorig jaar in handen kwam van de Spaanse groep Parqeus Reunidos, wil hiermee de reputatie van de zeer ruwe baan verbeteren.

Op foto’s van de Belantis fanclub zien we hoe de track van de verticale first drop en een stuk van de cobra roll verwijderd werden.

Huracan

Huracan is een beetje een vreemde eend in de bijt der Eurofighters omwille van de karretjes, die we normaal enkel terugvinden op gelanceerde achtbanen, zoals Anubis in Plopsaland De Panne.

De achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en een lengte van 560 meter, goed voor een snelheid van 85 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen vijf inversies: een zero-g roll, een cobra roll en interlocking corkscrews.

Deze achtbaan is gebouwd door Gerstlauer. Ze werd geopend in 2010.

 

 

Bron en foto’s: Belantis fanclub