Zo ziet de nieuwe achtbaan van Wildlands eruit

Er is een mooie luchtfoto opgedoken van de nieuwe achtbaan voor het Nederlandse dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen. Hierop kunnen we de volledige lay-out van de duellerende achtbaan bekijken en krijgen we een mooi overzicht van de bouwwerken.

 

Dit jaar zal Wildlands Adventure Zoo Emmen uitpakken met een gloednieuwe attractie. De nieuwe attractie wordt een duellerende familieachtbaan die de naam “Tweestryd” zal krijgen. Bezoekers zullen het op twee verschillende achtbanen tegen elkaar opnemen om zo te proberen als eerste over de streep te komen.

In september gingen de eerste grondwerkzaamheden voor de attractie van start. In november gingen de werken van het stationsgebouw de hoogte in en december werd het hoogste punt van het stationsgebouw geplaatst. In januari werd de track geplaatst en ondertussen staan alle achtbaanonderdelen op hun plek. Ook het eerste treintje werd al op de baan geplaatst.

 

Ondertussen vonden de eerste testritten plaats

 

Tweestryd werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, die al meer dan 300 achtbanen bouwde wereldwijd. De achtbaan zal ongeveer 20 meter hoog worden en tijdens de rit zullen de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. De achtbaan zal een aangepaste versie worden van de Family Boomerang Coaster die we kennen van onder andere de in 2016 geopende Raik in het Duitse pretpark Phantasialand.

Het unieke aan dit exemplaar is dat er twee achtbanen naast elkaar gebouwd zijn, zodat de bezoekers in duel zullen gaan met elkaar. Op deze manier wordt de capaciteit verdubbeld. Er gaan 1100 personen per uur een ritje kunnen maken, waardoor lange wachtrijen amper voor gaan vallen. Het is de allereerste keer in de wereld dat er twee Family Boomerang Coasters naast elkaar worden gebouwd.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto: Wildlands Aventure Zoo Emmen