Uitbreiding WILDLANDS: het dak zit er op!

Sinds september wordt er in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen gewerkt aan een gethematiseerde uitbreiding van Serenga, één van de werelden in WILDLANDS. Vanmiddag is de kap op één van de gebouwen van de nieuwe attractie geplaatst. Daarmee is het hoogste punt van de bebouwing bereikt. Dit belangrijke moment is samen met aanwezige regiobouwers gevierd.

 

WILDLANDS is blij en trots dat al zo snel na de opening in 2016 een toevoeging gerealiseerd kan worden. Tijdens de bouw zijn er veel bekende gezichten aan het werk; regiobouwers die ook tijdens de bouw van het compleet nieuwe WILDLANDS betrokken waren. De opening van de attractie staat gepland in het voorjaar van 2018, zolang de weergoden meewerken.

 

Wist je dat?

  • Er tussen de 35/ 40 regiobedrijven tijdens de gehele bouwperiode aan deze uitbreiding van WILDLANDS aan het werk zijn.
  • Zij bij elkaar ongeveer 6000 kopjes koffie drinken
  • Er voor de bouw circa 90 m3 hout wordt gebruikt? Dat is in totaal zo’n 55.000 kilo!
  • Er 60 ton staal wordt gebruikt en dat dit nog exclusief de attractie zelf is.
  • Er acht engineers voor het bouwkundig onderdeel (gebouwen, fundatie etc) betrokken zijn geweest…
  •  Attractiebouwer Vekoma, één van de meest toonaangevende en innoverende attractiebouwers ter wereld, met deze klus in Emmen weer terug is in Nederland. Vekoma zegt hier zelf over “Als Nederlandse achtbaanleverancier met honderden internationale projecten zijn we uiteraard ontzettend trots dat nu ook WILDLANDS als succesvol Nederlands park voor Vekoma heeft gekozen. Gedurende het afgelopen jaar hebben onze teams samen een prachtig project gerealiseerd en vol spanning zien we dan ook de officiële opening tegemoet.”