Speelpark Oud Valkeveen gaat weer open

De Nederlandse gemeente Naarden heeft haar vermakelijkhedenretributie een halt toegeroepen. Het voortbestaan van Speelpark Oud Valkeveen kwam door de vermeende ‘prettaks’ heel even in het gedrang, maar het park heeft in een Facebookbericht laten weten dat het vanaf 24 maart haar deuren weer zal openen.

 

“Hoera!! Vanaf zaterdag 24 maart kan er weer gewoon gespeeld worden! Veel dank aan iedereen die ons heeft gesteund!”, stond er te lezen op de Facebookpagina van Speelpark Oud Valkeveen. Hiermee bevestigt het park dat het weer normaal zal openen tijdens het aankomende seizoen. De toekomst van het park kwam namelijk heel even op de helling te staan omwille van de extra belasting die de gemeente Naarden het park wou opleggen.

Speelpark Oud Valkeveen verzette zich afgelopen jaar nog hevig tegen de komst van deze ‘prettaks’. Het voortbestaan van het park leek zelfs heel even onzeker.  In december 2017 liepen de gemoederen tussen de directie van Speelpark Oud Valkeveen en het gemeentebestuur erg hoog op. Het park besloot om haar ticketverkoop meteen stop te zetten en dreigde zelfs om voorgoed te sluiten.

Tijdens een raadsvergadering van de gemeente Naarden werd gisteren door een meerderheid de vermakelijkhedenretributie weggestemd. De bedrijfsleider van het pretpark, Jan Willem de Langen, reageert opgelucht: “”Ik zie het niet als een overwinning voor het park, maar ik ben wel heel blij dat de vermakelijkhedenretributie wordt ingetrokken op basis van sterke argumenten.”

De directie, de werknemers en de fans van Speelpark Oud Valkeveen  kunnen dus opnieuw opgelucht ademhalen.

Speelpark Oud Valkeveen werd geopend in 1930 en stond vroeger beter bekend als ‘Oud Naarden’. In 1980 werd het park eigendom van circusdirecteur Toni Boltini en in 2002 werd het park overgenomen door de Nedstede Group van Michael van de Kuit. Sinds 2013 herbergt het park ook een achtbaan. Deze attractie is van het merk D.P.V. Rides en kent de typische track lay-out van een Big Apple achtbaan.

 

Bronnen: nhnieuws.nl, Oud Valkeveen