Energylandia opent vakantiedorp in Western stijl

Het Poolse pretpark Energylandia lijkt een eindeloze geldbuidel te hebben, naast alle grote investeringen het voorbije jaar en de nieuwe mega coaster dit jaar, zal het park ook de eerste overnachtingsmogelijkheden gaan aanbieden. Het park zal namelijk een western dorp openen met vakantiehuisjes.

 

Wie het Poolse pretpark Energylandia bezoekt zal vanaf de lente ook kunnen overnachten bij het park, er wordt namelijk een vakantiedorp geopend. Dit zal de naam Western Camp krijgen en 600 bedden gaan aanbieden. Het dop zal bestaan uit veertig Tipi’s, zes vakantiehuisjes, negen blokhutten en veertig Cowboy wagens.

Behalve de overnachtingsmogelijkheden openen ook horecamogelijkheden die als thema een saloon, een bank enzoverder krijgen.

 

Nog meer overnachtingsmogelijkheden

Behalve het vakantiedorp gaat het park ook beginnen aan de bouw van een echt hotel. Het hotel dat Energylandia gaat bouwen zal een Venetiaanse afwerking krijgen. Men zal de typische straatjes en kanalen creëren, waarnaast je gezellig een terrasje kan doen. Het hotel zelf zal plaats bieden aan 500 personen in een eerste fase. Verder komen er twee restaurants, een kuuroord en conferentiemogelijkheden.

Wie in het hotel verblijft en geniet van een drankje op het overdekte deel zal als uitzicht de nieuwe mega coaster krijgen. Het hotel zal geopend worden in 2019/2020.

 

Nieuwe attracties

Dit jaar opent het park haar Mega Coaster Hyperion, waarvan je de bouw hier kan volgen. Maar er zijn nog andere grote plannen, zo wil het park tegen 2020 een mijntrein achtbaan openen, een Multilaunch watercoaster , een houten achtbaan van Rocky Mountain Construction en een Tiltcoaster.

 

Bron en foto’s: Energylandia