Pretpark- en rodeltrip: Dag 5 – Familienland

Het is winter, de meeste pretparken zijn gesloten, en we kijken halsreikend uit naar de pretparkbezoekjes die ons komend seizoen te wachten staan. Omdat onze fotopagina vernieuwd is, leek het ons het ideale moment om het archief in te duiken en jullie mee te nemen naar een aantal bekende (en iets minder bekende) plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis in 2016. Toen trokken we 14 dagen lang doorheen Oost-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Dag vijf van onze reis werd er eentje waar we één van de weinige Oostenrijkse pretparken zouden bezoeken, in combinatie met enkele rodelbanen.

 

Salvena Land

Salvena Land is een soort speeltuin waar verschillende attracties te vinden zijn. Er is ook een groot openluchtzwembad en we vinden er ook een plastieken rodelbaan terug.

 

 

Freizeitpark Familienland

We begonnen onze dag met Freizeitpark Familienland. Pas nadat we de laatste bocht op weg naar het park namen zagen we de ingang van het park en wisten we dat we onze bestemming gevonden hadden. Dit charmante pretparkje mag zich gerust koning van de glijbanen noemen, maar waarmee het park echt kan uitpakken is de super fijne familie achtbaan die er staat.

Dit is een familie achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer. Het gaat hier om een achtbaan met een custom lay-out van het type ESC. Een achtbaan type waar er spijtig genoeg nog maar acht van werden gebouwd tot nu toe. De dichtstbijzijnde achtbaan van dit type is de Force One in Schwaben Park, waardoor de kans redelijk groot is dat je dit leuke type van achtbaan nog niet hebt mogen ontdekken.

De achtbaan heeft de naam Big Bang gekregen en is 530 meter lang. Hiermee neemt de rollercoaster ongeveer een derde van het park in beslag. Big Bang is 22 meter hoog en behaalt een snelheid van 65 km/u. Tijdens de rit zijn er krachten tot 3,7 G te voelen.

 

 

Bergbahnen Fieberbrunn

Timoks Coaster is de Alpine Coaster van Bergbahnen Fieberbrunn. De Alpine Coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand en is 1.170 meter lang.

 

 

Saaffelden

Aberg Hinterthal Bergbahnen Saaffelden is een zeer leuke maar ook een zeer gevaarlijke plastieken rodelbaan.

 

 

Maiskogel

De Maisiflitzer van Maiskogel ligt in het Oostenrijkse dorpje Kaprun in Salzburg. De Alpine Coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand en is 1.220 meter lang.