Ontmanteling achtbanen begonnen bij Japans pretpark Space World

Het Japanse pretpark sloot op het einde van 2017 definitief de deuren. Ondertussen begon men aan de ontmanteling van de achtbanen, waaronder toch enkele bijzondere exemplaren. Of deze achtbanen gered worden is momenteel nog afwachten.

 

Op het einde van 2017 sloot het Japanse pretpark Space World voor de laatste keer haar deuren, ditmaal voorgoed. Het 240.000 vierkante meter grote park opende in 1990 en was eigendom van een groot staalbedrijf, Nippon Steel, dat haar werkzaamheden in de industrie verkleinde en een andere uitdaging aanging. De sluiting ging gepaard met een groots vuurwerk.

 

 

Het park was de thuishaven van enkele eyecatchers zoals een honderd meter hoog reuzenrad en zes achtbanen. Twee achtbanen krijgen mogelijk nog een nieuw leven in een ander park. Zaturn en Venus GP werden namelijk te koop aangeboden op een website die handelt in tweedehands attracties.

 

De ontmanteling van Zaturn is ondertussen een feit.

 

Zaturn was een gelanceerde achtbaan, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan opende in 2006 en was de laatste achtbaan die het park geopend heeft. Zaturn had een hoogte van 62 meter en een lengte van 400 meter, de lancering ging van 0 naar 129,2 km/u. in 2,3 seconden.

 

 

Andere achtbanen

 

Titan MAX

Titan MAX werd gebouwd door Arrow Dynamics en opende in 1994. Het is een zogenaamde hypercoaster van 50,6 meter hoog en 1530 meter lang. De treintjes behalen een snelheid van 115 km/u.

 

 

Venus GP

Venus GP is een achtbaan gebouwd door Maurer Rides. Het was voor dit Duitse bedrijf de allereerste achtbaan dat het opende, dat geen standaard wilde muis was. Venus GP heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 1040 meter, goed voor een snelheid van 86 km/u. Deze achtbaan opende in 1996.

 

 

Boogie-woogie Space Coaster

Boogie-woogie Space Coaster werd gebouwd door het Japanse bedrijf Senyo Kogyo Co. Het was een Family Coaster.

 

 

Black Hole Scramble

Black Hole Scramble was een indoor achtbaan, waarbij de rit volledig in het donker verliep. Deze achtbaan werd door het staalbedrijf Nippon gebouwd.

 

Clipper

Clipper was eveneens een familiale achtbaan, gebouwd door Togo. De achtbaan was 10 meter hoog en 303 meter lang.

 

Foto’s: 96line03xx