Ontmanteling Vleermuis nu echt begonnen bij Plopsaland De Panne

Onlangs konden we als eerste melden dat de achtbaan De Vleermuis in Plopsaland De Panne verkocht werd. Een woordvoerder vertelde ons dat deze verkocht werd aan een niet-Europees park en dat de ontmanteling zou beginnen tijdens de wintersluiting. Een van de fansites van het park kon de ontmanteling filmen.

 

Niet lang nadat bekend raakte dat de achtbaan de Vleermuis Plopsaland De Panne zou verlaten, zagen we op een foto hoe de karretjes van de baan gehaald waren.

© Leroy Samyn

Ondertussen werden al heel wat trackdelen afgebroken, waarbij opvalt hoe de achtbaandelen in elkaar gelast zijn en niet aan elkaar bevestigd met bouten. De trackdelen liggen ondertussen op de parking te wachten om te verhuizen naar hun nieuwe thuishaven, buiten Europa.

 

 

De Vleermuis opende in 2000 als eerste achtbaan die Plopsa zelf bouwde. Dit was ook het jaar dat het park ontstond nadat Studio 100 het Meli Park overnam en omtoverde tot Plopsaland. De Vleermuis werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Caripro. Dit bedrijf werd niet veel later verkocht aan het Nederlandse Vekoma, maar toen deze failliet gingen en een doorstart maakte, werd Caripro opgedoekt. De ex-eigenaar van Caripro richtte daarop het nieuwe bedrijf Cari-Co op, maar ook dit sloot de deuren in 2004. Hierdoor werd het bemachtigen van onderdelen vermoeilijkt en moesten bij technische defecten onderdelen op maat gemaakt worden.

 

 

Foto: Leroy Samyn

Video: Plopsa Fans