Eerste nieuwe baandeel Python geplaatst bij Efteling

In de Efteling gaat de renovatie van de oude Python aan een hoog tempo verder. Onlangs nog zagen we de oude baan ontmanteld worden, vandaag werd al het eerst nieuwe baandeel gemonteerd. De bedoeling is vandaag de eerste looping al compleet te hebben.

 

Wie deze periode naar de Efteling gaat kan de opbouw volgen van de vernieuwde Python achtbaan. Deze 37-jarige achtbaan ondergaat momenteel een grote renovatie. Onlangs zagen we hoe de oude track aan een hoog tempo ontmanteld werd en in stukken geknipt.

Vandaag werd het eerste nieuwe baandeel al geplaatst, dit ter hoogte van de eerste looping in de baan. Deze looping zou vandaag volledig opgebouwd moeten zijn.

 

 

Python

Python is de oudste achtbaan van de Efteling en tevens een icoon in Nederland. De achtbaan die in 1981 opende was voor die tijd een zeer spectaculaire achtbaan, ze bevat namelijk twee loopings en een dubbele kurkentrekker. De baan heeft een hoogte van 29 meter en een lengte van 750 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 75 km/u.  Voor de bouw stond het Nederlandse bedrijf Vekoma in. Op zaterdag 31 maart 2018 wordt de achtbaan weer opengesteld voor publiek.

 

Bron en foto’s: Efteling