Bouwwerken nieuwe achtbaan Legoland Billund vergevorderd

Legoland Billund is gelegen in het gelijknamige Deense dorp en was het allereerste Legolandpark ter wereld. Het pretpark viert dit jaar haar 50ste verjaardag en opent daarom een nieuwe achtbaan. Het wordt een familie achtbaan voor het hele gezin. Ondertussen zijn de bouwwerken volop bezig en is er heel wat track geplaatst.

 

Legoland Billund in Denemarken opende haar poorten in 1968. Dat betekent dat het park in 2018 vijftig kaarsjes mag uitblazen. De verjaardag wil het park alvast niet zomaar laten voorbijgaan. Naast een vernieuwde ingangszone wordt ook de Lego Redo Town zone vernieuwt. Naast het opknappen van de kano-attractie komt er een nieuwe achtbaan in dit gebied.

De nieuwe achtbaan zal geleverd worden door de Duitse bouwer Zierer en vervangt de achtbaan Timber Ride, die in 2013 het park verliet. De naam van de achtbaan wordt Flyvende Ørn, wat in het Nederlands ‘Vliegende adelaar’ betekend. Rond de achtbaan zal een rotsachtig landschap gecreëerd worden, geïnspireerd op de Rocky Mountains in Amerika.

De achtbaan is 11 meter hoog waar je de Adelaarsklif kan zien. Hier waakt een adelaar over haar kuikens. Daarna ga je met een snelheid van 46 km/u doorheen heel wat snelle bochten en langs verschillende Lego-dieren. In totaal wordt het parcours 281 meter lang.

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden voor de achtbaan vergevorderd. Al heel wat supports en trackdelen werden geplaatst. Ook de lifthill staat al volledig overeind. In onderstaande video kan je zien hoe de bouwwerkzaamheden verlopen.

 

 

 

Bron en video: Legoland Billund